Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Kórházi várólista az interneten 2003. 08. 08.


A kórházi információs helyeken és az interneten mindenki számára elérhetővé tette a győri Petz Aladár Kórház, hogy a fekvő- és a járóbeteg-szakellátásra mennyi ideig kell várakozniuk a betegeknek – jelentette be csütörtökön az előjegyzési rendszert bemutató sajtótájékoztatón Bugovics Elemér főigazgató.

A kórházban a beteg állapotától függően eddig is programozták a műtéteket, az egyes beavatkozásokat, ez azonban az intézmény belső szervezési tevékenysége volt. Azzal, hogy nyilvános lett az ellátás előjegyzése, a háziorvos megbeszélheti a beteggel, mikor kerülhet szakorvosi kezelésre, vagy mikortól fekhet be a kórházba. Az életveszélyes állapotban lévők ellátására azonnal sor kerül, sürgős esetben a szakellátást 30 percen belül meg kell kezdeni, a viszonylag sürgős ellátást igénylő betegeket szakmai szempontok alapján sorolják. A járóbeteg-szakrendelésre a háziorvos és a beutalt beteg – miután az interneten megnézték, az adott ellátásra menynyi ideig kell várakozni – akár telefonon is előjegyeztetheti a kezelés pontos idejét.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.