Vissza a főoldalra  
Online
2020. jan. 21. kedd Ágnes

   Vitalitas Online
     Életed az ételed
     Egészségpolitika
     Mentálhigiéné
     Orvostudomány
     Természetgyógyászat
     Család, életmód
     Praxisprivatizáció
     Kórházprivatizáció
     Környezetvédelem
     Egészséges élet
     Biztosítás
     Társadalom
     Társadalompolitika
     Alapellátás
     Szakellátás
     Fekvőbeteg ellátás
     Rehabilitáció ...
     Betegség gyógyítás
     Civilszervezetek
     Népegészségügyi ...

 

  Módosítás előtt a praxisprivatizációs javaslat .
Átdolgozzák a szakorvosi ellátás privatizációjáról szóló kormányzati indítványt, mert a szakmai szövetségek elutasították a javaslatot. Várhatóan olyan előterjesztés kerül a kormány elé a szakorvosi praxis privatizációjáról, amelyet a szakmai szervezetek is támogatnak. A törvénytervezet módosított változatát egyeztetik az orvosi kamarával és a kórházszövetséggel. A két szervezet ugyanakkor elfogadhatatlannak tartotta, hogy a szakorvosi praxisjogot a jogszabálytervezet nem kötné területi ellátási kötelezettséghez. Ajkay Zoltán szerint, a Magyar Kórházszövetség csak alapvető módosításokkal tudja támogatni a tervezett szabályozást, mondván elfogadhatatlan, hogy a kórházak a különféle beosztásban lévő orvosokat más és más jogosítványokhoz juttassa, így például a vezetők magánpraxist nem folytathatnának.

Az oldalon olvasható információk nem helyettesíthetik a szakemberek véleményét, tanácsát, ezért kérjük ne kísérletezzen öngyógyítással, forduljon orvoshoz!
A gyógyszerekkel és gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Copyright2001-2002 Vitalitas.hu Kft.