Orvosi szógyűjtemény
Babalexikon*A,Á*
 
A,Á B C,CS D E,É F G,GY H I,Í J K L,LY M N,NY O,Ó Ö,Ő P Q R S,SZ T,TY U,Ú Ü,Ű V,W X Y Z,ZS

Leiber Bernfried-Schlack Hans: Babalexikon
Tanácsok egészséges és beteg gyermekek gondozásához, neveléséhez

(Springer Hungarica, 1991.)

Előszó

Ez a könyv olyan szaklexikon, amely a csecsemőkkel és kisgyermekekkel kapcsolatos összes kérdést szakmailag magas színvonalon, érthető stílusban, könnyen áttekinthető formában tárgyalja.
A szülők szerencsésen túl vannak a gyermekvárás és a szülés izgalmain, de hogyan tovább? Sok szülő elfogódottan néz szembe az új kötelességekkel és feladatokkal, sok kérdésükre azonnali válaszra volna szükségük. Ebben szeretne segíteni a Babalexikon: az olvasók eligazítást kaphatnak betűrendbe szedve. A könyv szakmai és tudományos igényességgel, de egyúttal közérthető formában és nyelven tárgyalja valamennyi problémakört. Szerepel itt többek között a gondozás és táplálás összes kérdése, a szoptatás, a növekedés és fejlődés, a csecsemő és a kisgyermek betegségei, a védőoltások, az utazással, játékkal, neveléssel, az ésszerű gyógykezeléssel s a jól bevált természetes eljárásokkal kapcsolatos tanácsok. A csecsemő és a kisgyermek mindennapi életében hasznos szabályok és ötletek sokoldalú gyakorlati segítséget nyújtanak.
Az egyes címszavak megválasztását a szerző több évtizedes gyermekgyógyászati gyakorlatára alapozta. Ezért egyetlen olyan fontos kérdés sem maradt ki, amelyet a szülők az orvosnak vagy egyéb egészségügyi szakembernek fel szoktak tenni. A könyvben szereplő tanácsok elsősorban azokra a helyzetekre vonatkoznak, amelyekben a szülő önállóan jár el, de tekintettel voltunk arra is, hogy bizonyos dolgokban a szülő már a gyermekorvos vagy a családorvos segítségére van utalva. Az egész könyvben egyöntetűen a * jellel érzékeltettük azt, hogy a szülőnek az adott helyzetben célszerű orvoshoz fordulnia.

Prof. Dr. B. Leiber

    következő fejezet
Az oldalon olvasható információk nem helyettesítik a szakember véleményét, tanácsát. Ezért az olvasottak alapján ne kísérletezzen az öngyógyítással! Ha egészségi állapotában kedvezőtlen változást észlel, forduljon orvoshoz! vitalitas.hu Nyilatkozat
Egészség Ismerettár főmenü